Area Manager

Trace Elemental Instruments ontwerpt, produceert en verkoopt laboratoriumapparatuur ten behoeve van de elementanalyse. Onze apparatuur wordt gebruikt voor het uitvoeren van diverse toepassingen binnen de petrochemie, chemische industrie en milieuanalyse. TE Instruments is opgericht in 2009 en gevestigd in Delft. We beschikken over een applicatie- en demo laboratorium, een interne productie/assemblage afdeling en een R&D omgeving.

TE Instruments is een groeiende organisatie opererend in een internationale laboratorium markt. Om de kwaliteit van onze “World Class” producten te waarborgen verlenen wij directe ondersteuning aan eindklanten in de BeNeLux en werken wij in meer dan 50 landen samen met distributeurs. Voorbeelden van onze (inter)nationale klanten zijn Shell, Total, Exxonmobil, BASF, Intertek en Inspectorate.
De afgelopen jaren is het personeelsbestand van TE Instruments gegroeid van 5 naar 40 werknemers. Om adequaat met deze groei om te kunnen gaan zijn wij altijd op zoek naar nieuw talent. Misschien ben jij binnenkort wel onze nieuwe collega!

Momenteel zijn wij op zoek naar een Area Manager, die de Sales afdeling kan komen versterken.

Functiebeschrijving

Je bent werkzaam in een Sales Team bestaande uit vier Area Managers. Iedere Area Manager is commercieel verantwoordelijk voor een specifieke internationale regio en rapporteert aan de Sales Manager.

Je biedt technisch inhoudelijke ondersteuning aan distributiepartners in de betreffende regio en bezoekt regelmatig beurzen, distributeurs en klanten in het buitenland. Je bent hét aanspreekpunt voor distributeurs omtrent onze productlijnen. Samen met hen probeer je de lokale verkoop te maximaliseren en het marktaandeel te vergroten. Het Sales Team is verantwoordelijk voor het behalen van de totale omzetdoelstelling, waaraan je bijdraagt via de targets in de betreffende regio. Om deze doelstelling te halen stel je een concreet actieplan op.

Tevens maak jij rapportages op gebied van forecast, betalingsgedrag, marges en marktontwikkeling en bespreekt deze intern.

Minimum vereiste/kwalificaties

Je hebt een technische opleiding op hbo- of wo-niveau afgerond; bij voorkeur ervaring met analytische technieken of systemen.
Je hebt affiniteit met bedrijven in de petrochemie en/of milieuanalyse.
Minimaal 5 jaar werkervaring in een soort gelijke internationale functie.
Jouw beheersing van de Engelse taal is uitstekend (andere talen zoals Duits, Frans en Spaans zijn een pré)
Je bent bereid om minimaal 30% van jouw werktijd te reizen.

Competenties

Je signaleert, creëert en benut kansen en vertaalt deze kansen naar voordelen voor TE Instruments.
Je bent strategisch actief in netwerken en lobbyen bij de juiste personen. Respect en aandacht naar de klant is voor jou belangrijk, ongeacht de wensen en klachten van deze klant.
Je gaat actief op zoek naar contacten die nuttig zijn, ongeacht cultuurverschillen of andere barrières, en je neemt zelf initiatief om nieuwe contacten op te doen.
Je bepaalt strategische en realistische doelen voor de middellange en langere termijn en onderscheidt hoofd- en bijzaken.
Je bent kritisch ten aanzien van de eigen prestaties en ziet steeds mogelijkheden om jezelf te verbeteren.
Je stuurt gericht op het behalen van resultaten, legt de lat hoog en formuleert uitdagende (maar haalbare) doelstellingen.

Wat bieden wij?

Een uitstekend marktconform salaris inclusief jaarlijkse bonusregeling
Lease auto, laptop & telefoon
25 vakantiedagen per jaar
Goede secundaire arbeidsvoorwaarden
Een prettige (werk) omgeving waar groei centraal staat. We faciliteren en stimuleren het volgen van trainingsprogramma’s zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.

Selectieprocedure

Een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Vragen

Mocht je nog vragen hebben over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Martin Broere via 06-48770904.

Geïnteresseerd? Stuur jouw sollicitatie voor 29 juni 2017 naar vacature@teinstruments.com

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.