Software Engineer

Software Engineer

Trace Elemental Instruments ontwerpt, produceert en verkoopt laboratoriumapparatuur ten behoeve van de elementanalyse. Onze apparatuur wordt gebruikt voor het uitvoeren van diverse toepassingen binnen de petrochemie, chemische industrie en milieuanalyse. TE Instruments is opgericht in 2009 en gevestigd in Delft. We beschikken over een applicatie- en demo laboratorium, een interne productie/assemblage afdeling en een R&D omgeving.

TE Instruments is een groeiende organisatie opererend in een internationale laboratorium markt. Om de kwaliteit van onze “World Class” producten te waarborgen verlenen wij directe ondersteuning aan eindklanten in de BeNeLux en werken wij in meer dan 50 landen samen met distributeurs. Voorbeelden van onze (inter)nationale klanten zijn Shell, Total, Exxonmobil, BASF, Intertek en Inspectorate.

De afgelopen jaren is het personeelsbestand van TE Instruments gegroeid van 5 naar 40 werknemers. Om adequaat met deze groei om te kunnen gaan zijn wij altijd op zoek naar nieuw talent. Misschien ben jij binnenkort wel onze nieuwe collega!

Momenteel zijn wij ook zoek naar een Software Engineer, die de Research & Development afdeling kan komen versterken.

Functiebeschrijving

Je bent werkzaam in een dynamisch team bestaande uit zeven collega’s die elk vanuit hun eigen discipline een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van nieuwe analyse apparatuur. Op basis van het ontwerp en de beoogde functionaliteiten ontwikkel jij nieuwe software en firmware applicaties en verbeter je bestaande. Je documenteert de door jou ontwikkelde applicaties en legt hiermee de basis voor een operationele handleiding. Het werken in teamverband is van groot belang binnen deze afdeling, vanuit diverse invalshoeken ontwikkel je de analyse apparatuur van morgen. Voortgang bespreek je met de R&D manager die actief deelneemt aan het ontwikkelproces.

Minimum vereiste/kwalificaties

• Je hebt een Informatica opleiding op hbo- of wo niveau afgerond.
• Je beschikt over aantoonbare werkervaring op het gebied van applicatie en firmware ontwikkeling.
• Je hebt kennis van programmeren in C# voor de applicaties en C voor de microprocessors (Visual studio).

Competenties

• Je verbindt ideeën uit verschillende vakgebieden met elkaar en heb het lef om met vindingrijke en ongewone oplossingen te komen.
• Je gelooft in het eigen vermogen en praat in termen van mogelijkheden in plaats van problemen.
• Je bent op hoogte van toekomstige trends en ontwikkelingen binnen technologie die relevant zijn voor het eigen vakgebied en de organisatie.
• Je hebt geen last van competitieve gevoelens wanneer een ander met een goed idee komt, maar denkt direct mee en ziet de waarde hiervan in.
• Je kan bestaande concepten en producten loslaten en komen met volstrekt nieuwe en gewaagde concepten en producten.
• Je vertaalt de wensen van de klant naar producten en diensten van de organisatie en komt met nieuwe manieren waarop klanten nu en in de toekomst tegemoet gekomen kunnen worden
• Je bent in staat zelfstandig complexe informatie tot jezelf te nemen en deze te integreren in de eigen werkwijze.
• Je doorgrondt het probleem in zijn volle complexiteit en kan het (her)definiëren in begrijpelijke taal.

Wat bieden wij?

• Een uitstekend marktconform salaris inclusief jaarlijkse bonusregeling
• 25 vakantiedagen
• Goede secundaire arbeidsvoorwaarden
• Een prettige (werk) omgeving waar groei centraal staat. We faciliteren en stimuleren het volgen van trainingsprogramma’s zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.

Selectieprocedure

Een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Vragen

Mocht je nog vragen hebben over deze vacature dan kun je contact opnemen met Ferry Hazenbroek via 015-879 55 59.

Geïnteresseerd? Stuur jouw sollicitatie naar vacature@teinstruments.com

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.