Account Manager Benelux

Trace Elemental Instruments ontwerpt, produceert en verkoopt laboratoriumapparatuur. Onze apparatuur wordt gebruikt voor het uitvoeren van diverse toepassingen in de petrochemische, industriële en milieumarkt. TE Instruments is opgericht in 2009 en gevestigd in Delft. We beschikken over een eigen applicatie- en demo laboratorium, een interne productie/assemblage en een Onderzoek & Ontwikkeling (R&D) afdeling.

TE Instruments is een groeiende organisatie opererend in een internationale laboratorium markt. Om de kwaliteit van onze “World Class” producten te waarborgen werken wij in de BeNeLux direct en in meer dan 50 landen samen met distributeurs.

De afgelopen jaren is het personeelsbestand van TE Instruments sterk gegroeid naar ruim 45 werknemers. Om adequaat met verdere groei om te kunnen gaan zijn wij op zoek naar nieuw talent om ons team te komen versterken!

Momenteel zijn wij ook zoek naar een Account Manager Benelux, die de afdeling Sales kan versterken.

Functiebeschrijving

Je werkt in een team met 5 Sales collega’s, waarmee je onderdeel bent van het Commerciële Team van Sales/Service/Support/Marketing van totaal 12 collega’s. Elke medewerker heeft zijn eigen regio. Er wordt van je verwacht dat je bestaande en potentiele klanten in de Benelux bezoekt. Jouw beheersing van de Engelse taal zowel mondelings als schriftelijk is uitstekend.
Jij bent commercieel verantwoordelijk voor eind klanten in de Benelux en biedt technische ondersteuning, zodat zij altijd beschikken over de nieuwste informatie en tools voor de optimale inzet van de producten.
In samenwerking met jouw collega’s ben je verantwoordelijk voor het totaal behalen van de omzetdoelstelling en in het bijzonder de omzetdoelstelling in jouw regio. Om deze doelstelling te halen maak jij een duidelijk actieplan voor de binnenmarkt.
Tevens maak jij rapportages op gebied van forecast, betalingsgedrag, marges en marktontwikkeling en bespreek deze intern.
Je werkt nauw samen met de medewerkers Sales en Support en rapporteert aan de Sales Manager.

Minimum vereiste/kwalificaties

Je hebt een technische opleiding op Hbo-niveau; bij voorkeur ervaring met analytische technieken of systemen.
Je hebt affiniteit met bedrijven in de petrochemie en milieu en hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een soort gelijke (inter)nationale functie.
Jouw beheersing van de Engelse taal is uitstekend (andere talen zoals Frans en Duits zijn een pré) en je bent bereid om minimaal 50-60% van jouw werktijd voornamelijk in de Benelux op pad te zijn.

Competenties

• Je steekt energie in de eigen ontwikkeling, leert van succesvolle personen en beschikt over voldoende energie.
• Je werkt hard en wil uitblinken in de ze functie.
• Je zoekt en ontdekt zelf nieuwe verkoopmogelijkheden en zet deze om in succesvolle trajecten.
• Je bent geloofwaardig en kan een goede sfeer creëren om tot kopen te verleiden
• Je vraagt raad aan de Sales Manager indien zich een situatie voordoet waarin de geldende regels en procedures overschreden dienen te worden.
• Je onderkent duidelijk de grenzen van het eigen vakgebied, de functie en de eigen bevoegdheid.
• Je werkt ordelijk, onderscheidt hoofd- van bijzaken en hanteert op een juiste wijze time management.
• Je committeert jezelf aan objectief controleerbare doelstellingen.
• Je evalueert op regelmatige momenten de stand van zaken ten opzichte van de beoogde doelstelling en onderneemt actie om bij te sturen wanneer de doelstellingen in het gedrang komen.
• Je bent erop gespitst jezelf te verbreden en/of te verdiepen.
• Je evalueert regelmatig de eigen aanpak en wat daarin anders of beter zou kunnen en leert van gemaakte fouten.

Wat bieden wij?

Een baan bij een jonge organisatie die enorm aan het groeien is. Bij TE Instruments kom je terecht in een enthousiast team met professionele medewerkers.

Wij vinden een goede werksfeer belangrijk, om dit te ondersteunen hebben wij bijvoorbeeld op vrijdag onze wekelijkse snacklunch, borrelen we regelmatig op vrijdagmiddag, organiseren wij gedurende het jaar uitjes en verheugen wij ons elk jaar op het kerstdiner met onze partners! Daarnaast besteden we gedurende de jaarlijkse gesprekscyclus aandacht aan de ontwikkeling van iedere medewerker, waardoor we gezamenlijk steeds vooruit gaan.

Uiteraard ontvang je een marktconform salaris inclusief een jaarlijkse bonustoelage als de omzetdoelstelling behaald is.
Daarnaast heb jij de beschikking over 25 verlofdagen, een leaseauto, een telefoon en een laptop.

Selectieprocedure

Een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Vragen

Heb jij nog vragen over deze vacature, kun je contact opnemen met Martin Broere, 06-48770904.
Jouw sollicitatie kan je sturen naar vacature@teinstruments.com.