International Sales Manager

Trace Elemental Instruments ontwerpt, produceert en verkoopt laboratoriumapparatuur. Onze apparatuur wordt gebruikt voor het uitvoeren van diverse toepassingen in de petrochemische, industriële en milieumarkt. TE Instruments is opgericht in 2009 en gevestigd in Delft. We beschikken over een eigen applicatie- en demo laboratorium, een interne productie/assemblage en een Onderzoek & Ontwikkeling (R&D) afdeling.

TE Instruments is een groeiende organisatie opererend in een internationale laboratorium markt. Om de kwaliteit van onze “World Class” producten te waarborgen werken wij in de Benelux direct en in meer dan 50 landen samen met distributeurs.

De afgelopen jaren is het marktaandeel van de TE producten sterk gegroeid en daarmee ook het personeelsbestand. Momenteel werken ruim 45 mensen bij ons bedrijf. Om adequaat met deze en verdere groei om te kunnen gaan zijn wij op zoek naar nieuw talent om ons team te komen versterken!

Momenteel zijn wij ook zoek naar een International Sales Manager, die de afdeling Sales kan versterken.

Functiebeschrijving

Je werkt in een team met 5 Sales collega’s, waarmee je onderdeel bent van het Commerciële Team van Sales/Service/Support/Marketing van 12 collega’s. Elke medewerker heeft zijn eigen internationale regio. Er wordt dus van je verwacht dat je regelmatig in het buitenland distributeurs en beurzen bezoekt. Jouw beheersing van de Engelse taal zowel mondelings als schriftelijk is uitstekend.

Jij biedt commerciële en technische ondersteuning aan de distributeurs in jouw regio en zorgt dat zij altijd beschikken over de nieuwste informatie en tools om de producten goed te kunnen vertegenwoordigen.
In samenwerking met jouw collega’s ben je verantwoordelijk voor het behalen van de totale omzetdoelstelling en in het bijzonder de omzetdoelstelling in jouw regio. Om deze doelstelling te halen maak jij een duidelijk actieplan met de distributeurs.
Tevens maak jij rapportages op gebied van forecast, betalingsgedrag, marges en marktontwikkeling en bespreek deze met de belanghebbende.
Je werkt nauw samen met de medewerkers Sales en Support en rapporteert aan de Sales Manager.

Minimum vereiste/kwalificaties

Je hebt een technische opleiding op Hbo-niveau; bij voorkeur ervaring met analytische technieken of systemen.
Je hebt affiniteit met bedrijven in de petrochemie en milieu en hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een soort gelijke internationale functie
Jouw beheersing van de Engelse taal is uitstekend (andere talen zoals Duits, Frans en Spaans zijn een pre) en je bent bereid om ongeveer 30% van jouw werktijd reizen.

Competenties

• Je signaleert, creëert en benut kansen en vertaalt deze kansen naar voordelen voor TE Instruments.
• Je bent strategisch actief in netwerken en lobbyen bij de juiste personen. Respect en aandacht naar de klant is voor jou belangrijk, ongeacht de wensen en klachten van deze klant.
• Je gaat actief op zoek naar contacten die nuttig zijn, ongeacht cultuurverschillen of andere barrières, en je neemt zelf initiatief om nieuwe contacten op te doen.
• Je bepaalt strategische en realistische doelen voor de middellange en langere termijn en onderscheidt hoofd- en bijzaken.
• Je bent kritisch ten aanzien van de eigen prestaties en ziet steeds mogelijkheden om jezelf te verbeteren.
• Je stuurt gericht op het behalen van resultaten, legt de lat hoog en formuleert uitdagende (maar haalbare) doelstellingen.

Wat bieden wij?

Een baan bij een jonge organisatie die enorm aan het groeien is. Bij TE Instruments kom je terecht in een enthousiast team met professionele medewerkers.

Wij vinden een goede werksfeer belangrijk, om dit te ondersteunen hebben wij bijvoorbeeld op vrijdag onze wekelijkse snacklunch, borrelen we regelmatig op vrijdagmiddag, organiseren wij gedurende het jaar uitjes en verheugen wij ons elk jaar op het kerstdiner met onze partners! Daarnaast besteden we gedurende de jaarlijkse gesprekscyclus aandacht aan de ontwikkeling van iedere medewerker, waardoor we gezamenlijk steeds vooruit gaan.

Uiteraard ontvang je een marktconform salaris inclusief een jaarlijkse bonustoelage als de omzetdoelstelling behaald is.
Daarnaast heb jij de beschikking over 25 verlofdagen, een leaseauto, een telefoon en een laptop.

Selectieprocedure

Een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Vragen

Heb jij nog vragen over deze vacature, kun je contact opnemen met Martin Broere, 06-48770904. Jouw sollicitatie kan je sturen naar vacature@teinstruments.com.